Vabimo na obisk1

O Institutu
eNoviceIJS

Znotraj inštituta

Mladi raziskovalci, nagrade, štipendije
Vabimo na obisk
Navodila za obiskovalce

Obisk
Institut izvaja vrhunske raziskave in razvoj tehnologij, kot so nanotehnologije, novi materiali, biotehnologije, tehnologije vodenja in proizvodnje, komunikacijske tehnologije, računalniške tehnologije in tehnologije znanja, okoljske tehnologije in reaktorske tehnologije.

Podlaga vrhunskemu raziskovalnemu in razvojnemu delu so vrhunski kadri ter sodelovanje in partnerstvo z organizacijami doma in v svetu.

VABIMO NA OBISK
ZANIMIVOSTI

 • Zanimivosti, ki jih Institut skriva za svojimi vrati, si lahko ogledate po predhodnem dogovoru z nami. Vsakega obiskovalca bomo zelo veseli, posebej pa velja vabilo šolarjem, dijakom in študentom ter mlajšim podjetnikom, ki želijo navezati stik z našim inštitutom. Za posameznike je morda najbolj primeren čas obiska Dan odprtih vrat, ki navadno poteka zadnjo soboto v marcu.

  Naše laboratorije si lahko ogledate na dveh lokacijah:
  - osrednji del Instituta na Viču v Ljubljani - ogled zemljevida
  - reaktorski center pri Ljubljani - ogled zemljevida

  Za obiskovalce smo pripravili zanimive sklope programov obiskov. Navodila za napoved obiska in pravila obnašanja smo zbrali v navodilih za obiskovalce. Prisrčno vabljeni!

OBISKI ŠOL

 • Med celotnim šolskim letom omogočamo obiske osnovne šole, srednje šole in fakultete ter za vse ostale zainteresirane iz šolske sfere. Za lažjo organizacijo obiska si oglejte navodila za napoved obiska, pregled že rezerviranih terminov pa najdete tukaj.

DAN ODPRTIH VRAT

 • Na Institutu vsako leto organiziramo tradicionalne dneve Jožefa Stefana, ki potekajo ob koncu marca, saj 24. marca praznujemo obletnico rojstva velikega slovenskega znanstvenika, po katerem naš Institut nosi ime. Dnevi Jožefa Stefana se, vselej v soboto, zaključijo z Dnem odprtih vrat, ki je namenjen obiskom posameznikov, obiskovalcem pa se za ogled ob tej priložnosti ni potrebno prijaviti vnaprej. Več informacij najdete tukaj.

TEDEN ODPRTIH VRAT

 • Zaradi velikega zanimanja šol za obiske Instituta Jožef Stefan smo za organizirane skupine pripravili tudi Teden odprtih vrat, ki poteka ob koncu marca. Za obisk Instituta »Jožef Stefan« se dogovorite tako, da nam svojo željo po obisku sporočite na ijsobiski@ijs.si. Več informacij najdete tukaj.

  Knjige

Institut "Jožef Stefan", Jamova cesta 39, 1000 Ljubljana, Slovenija, telefon: (01) 477 39 00
info@ijs.si